Як захиститись від радіологічної, хімічної, біологічної, ядерної загроз дізнавались учасники Херсонського Клубу Активних Громадян


Як захиститись від радіологічної, хімічної, біологічної, ядерної загроз? Про це дізнавались представники ОСББ, громадських організацій, волонтери та активні громадяни міста на новій зустрічі Херсонського Клубу Активних Громадян.

Ця тема наразі є досить актуальною, адже, якщо провести аналогії, у можливість підриву Каховської ГЕС також не вірили. Але російські окупаційні війська вчинили теракт і це відбулось. Тому будь-яка загроза - хімічна, біологічна, або ядерна з боку російської федерації може стати реальністю.

Тож, разом з викладачем Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області Юрієм Омельченко розглянули:

- які загрози, пов'язані з радіаційною та хімічною небезпеками, існують для Херсонської області;

- що таке радіація, ядерний вибух та біологічна зброя;

- які існують небезпечні хімічні та бойові отруйні речовини.

Також поговорили про засоби індивідуального захисту органів дихання та шкіри.

Юрій Омельченко проінструктував учасників заходу про те, як підготуватися до потенційних загроз, які дії мають бути у разі тієї чи іншої катастрофи і що в жодному разі не слід робити. Також відпрацювали всі дії на практиці.

Після навчання кожен учасник заходу отримав від Фонду “Об'єднання” та партнерів набори індивідуальних засобів захисту.

Якщо Ви хочете стати членом Клубу активних громадян і приєднатись до наших майбутніх заходів (різноманітні тренінги, зустрічі тощо) - напишіть нам на office@fundunion.org

Цей захід організований ХОБФ “Об’єднання” в рамках проекту «Херсон: на шляху до відновлення», який виконується в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерiв i не обов’язково відображає погляди  Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)  або уряду США.