Голови ОСББ, представники ГО та активні громадяни навчалися першій психологічній допомозі та діям у кризовій ситуації


Днями відбулося друге засідання Клубу Активних Громадян у Херсоні. Темою зустрічі була “Перша психологічна допомога. Самодопомога та реагування з елементами кризового менеджменту”. 

Разом з практикуючим психологом, кризовим Sand-play терапевтом, казкотерапевтом, спеціалістом з МАК Ольгою Фурман представники херсонських ОСББ, благодійних організацій, ГО, волонтери та активні громадяни обговорювали з якими ризиками стикаються люди та громада у воєнному Херсоні, з'ясували, що таке “перша психологічна допомога” та які мають бути дії при наданні ППД. 


Ольга Фурман поділилася алгоритмом дій у кризовій ситуації, як діяти, щоб не зашкодити собі та іншим. Психолог радить завжди тримати під рукою довідничок, в якому мають бути необхідні контакти психолога, ДСНС, поліції, швидкої. Слід пам'ятати, якщо ви допомагаєте іншій людині важливо налагодити зоровий контакт, “очі в очі”. 


Учасники заходу на практиці відпрацювали тілесні, дихальні та стабілізуючі вправи та мали змогу безпосередньо переконатися в їх ефективності та важливості. 

Якщо Ви хочете стати членом Клубу активних громадян і приєднатись до наших майбутніх заходів (різноманітні тренінги, зустрічі тощо) - напишіть нам на office@fundunion.org


Цей захід організований ХОБФ “Об’єднання” в рамках проекту «Херсон: на шляху до відновлення», який виконується в рамках Програми сприяння громадській активності USAID/ENGAGE, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерiв i не обов’язково відображає погляди  Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.