Ми відкрили "Херсонський клуб активних громадян"

 


Цього тижня ми відкрили в Херсоні новий безпечний простір "Херсонський Клуб Активних Громадян".

Клуб має на меті залучати активних мешканців міста до планування та реалізації спільних ініціатив у сфері соціальної згуртованості, відновлення та громадської безпеки.

“Дослідження показують, що майже 65% активних мешканців громад в Україні не брали участі в обговоренні, плануванні та обранні проєктів відбудови у своїй громаді. Водночас близько 70% опитаних хотіли б долучатися до цих процесів, - зазначає Юрій Антощук, голова Фонду “Об’єднання”. - Наш більш ніж 10-річний досвід роботи з громадами в Україні показує важливість, а зараз - необхідність відкритого та відвертого діалогу між різними стейкхолдерами у громаді, що є основою для відновлення та розвитку довіри та взаєморозуміння. А це дуже потрібно сьогоднішньому роз’єднаному суспільству”. 

В межах започаткованого Клубу плануються зустрічі, знайомства, виступи, лекції з представниками діючих громадських організацій, благодійних фондів, ДСНС, поліції, представників влади, донорів, та інших експертів, які працюють у Херсоні та Херсонській області.

На офіційному відкритті Клубу були присутні громадські організації, представники Херсонської міської військової адміністрації, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області, Національної Поліції, бізнесу. 

“Спільна зустріч представників різних служб та організацій громадянського суспільства за єдиним столом, і відверта розмова на теми, які є актуальними для Херсонської громади, дозволяє подивитися на проблеми під різним кутом та знайти спільне ефективне рішення. Я вважаю, що такі зустрічі потрібно проводити на постійній основі та розповідати херсонцям більше про те, що вже робиться для міста та які є плани і перспективи”, -  зазначає заступник начальника Херсонської МВА Віталій Бєлобров.

На базі Клубу на найближчий рік вже заплановано серію зустрічей та тренінгів для активних містян, які хотіли б долучатися до обговорення, планування, та контролю за реалізацією програм відновлення та розбудови в Україні, а також дізнаватися більше про роботу різних служб у Херсоні.

Якщо ви прагнете долучитись до Клубу - пишіть нам на пошту office@fundunion.org. 

Херсонський Клуб Активних Громадян розпочав свою діяльність в рамках проекту Фонду «Об’єднання» «Херсон: на шляху до відновлення», що виконується в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Діяльність Клубу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерiв i не обов’язково відображає погляди  Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.