Для учасників РГГБВ пройшов тренінгу з менеджменту грантових проєктів

тренінгу з менеджменту грантових проєктів


18-19 липня 2024 пройшов тренінг по темі менеджменту грантових проєктів для представників громад Херсонської області, де функціонують Робочі групи з громадської безпеки та відновлення (РГГБВ).

Мета тренінгу - надати учасниками РГГБВ знання та навички менеджменту проєктів, керування та управління грантами, побудові командної роботи.

Особлива увага на тренінгу була присвячена розбору нюансів підготовки звітності до донорів на прикладі звітів ПРООН. Була окремо розглянута звітність за міні-ініціативи (коли ПРООН закуповує і передає у громади обладнання напряму) та грантові проєкти (коли фінансування отримують ГО, що діють у громадах).

Тренінг дозволив учасникам детально розібрати всі питання, які стосуються плануванню та делегуванню під час реалізації проєктів, а також реагування на ризики та їхнє усунення. 

тренінгу з менеджменту грантових проєктів

Двома днями раніше для громад також проходив воркшоп по формуванню рекомендацій щодо інформаційної політики у прифронтових громадах Херсонщини, а у квітні тренінг з проєктного дизайну, то ж цей захід був логічним продовженням попередніх тренінгів.

Тренінг проходив в межах програми «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін», що впроваджується Фондом «Об’єднання» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми з відновлення та розбудови миру.