Пройшов воркшоп по формуванню рекомендацій щодо інформаційної політики у прифронтових громадах Херсонщини

 

воркшоп по формуванню рекомендацій щодо інформаційної політики

16-17 липня 2024 р у м. Умань пройшов дводенний воркшоп по формуванню рекомендацій щодо інформаційної політики у прифронтових громадах Херсонщини.

На заході були представлені представники з громад, де функціонують Робочі групи з громадської безпеки та відновлення (РГГБВ) у Херсонській області.

Основним завданням воркшопу було формування рекомендацій для адміністрацій щодо ефективних методів, підходів ведення інформування населення, комунікації та висвітлення новин, які стосуються життя громад у прифронтових зонах.

Учасникам були презентовані результати аналізу представленості громад РГГБВ у пошуковій системі Google News, обговорені проблеми висвітлення військових дій та обстрілів на прифронтових територіях, а також запропоновані рекомендації щодо позиціонування громад для зовнішньої аудиторії. Після тренінгу громадам буде запропоновано через спеціальне програмне забезпечення провести опитування мешканців своїх населених пунктів щодо ряду питань, які стосуються інформування, довіри та безпеки у громадах.

воркшоп по формуванню рекомендацій щодо інформаційної політики

Воркшоп проводився в межах програми «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін», що впроваджується Фондом «Об’єднання» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми з відновлення та розбудови миру.