У Чорнобаївській громаді завершили оцінку ідей мешканців


За результатами оцінки 258 ідей мешканців Чорнобаївської громади, конкурсною комісією був сформований рейтинг та визначено ініціативи з найбільшою кількістю балів.

Кожна подана ідея оцінювалася за такими критеріями:

  1. Доцільність ініціативи в нинішніх безпекових умовах у громаді
  2. Можливість реалізації ініціативи у строк до 4 місяців
  3. Можлива потенційна залученість аудиторії до ініціативи в разі її реалізації
  4. Сталість ініціативи
  5. Актуальність ініціативи для громади та зазначеної цільової аудиторії
  6. Наявність контактів ініціаторів ідеї
  7. Відповідність потенційного бюджету визначеним вимогам


Ідеї з найбільшим рейтингом

Шорт-лист ідей, які набрали найбільше голосів під час оцінки, наведений нижче.

1. Спортивний майданчик для залучення молоді для спортивного життя

2. Ігрові майданчики для дітей та спортивні для молоді

3. Створення громадського центру безпеки для навчання населення правилам поведінки в умовах НС, надання першої медичної допомоги, волонтерської охорони громадського порядку.

4. Встановлення велопарковок біля соціальних об'єктів - шкіл, лікарень, магазинів, установ

5. Тренінги, лекції, нові навички - Нові знання та приклади інших ініціатив спонукатимуть самостійно подавати проєкти, долучати бізнес, активних мешканців

6. Курси комп'ютерної грамотності

7. Площадка для дітей

8. Встановлення вказівників назв вулиць та попереджувальних знаків на вулицях сіл Киселівка, Зелений Гай, Барвінок та Клапая. Реалізація проєкту дасть можливість провайдерам безпеки (поліції, ДСНС)  пожежникам та  швидкій допомозі зорієнтуватись на місцевості та скоротити час надання допомоги.

9. Навчання місцевого населення про безпеку від мін - зниження ризику травм та нещасних випадків через міни

10. Створення простору для дітей, де вони зможуть пізнавати світ

11. Встановлення відеонагляду у селі Киселівка. Проєктом передбачається влаштування системи відеоспостереження у с. Киселівка. Встановлення системи відеоспостереження зменшить рівень злочинності та правопорушень у цьому районі, а також мешканцям с.Киселівка почуватися в безпеці.

12. Створення класів безпеки

13. ВЕЛОСИПЕДНА парковка

14. Спортивний майданчик для молоді

15. Насадження дерево та організація зелених зон. Місце для вивозу сміття.

16. Облаштувати місцевий ФАП

17. Зробити спортивний майданчик і зал для тренування молоді

18. Відновлення спортмайданчиків, зруйнованих під час війни, проведення спортивних змагань.

19. Відновлення медичної будівлі, заохочення мед працівників


Що далі?

На рівні громади та у співпраці з міжнародними партнерами, відповідно до їхніх вимог, можливостей та мандату, буде прийняте рішення які саме ініціативи з зазначеного списку будуть профінансовані. Після цього будуть розроблені повноцінні проєкти з кошторисами, на які буде виділено міжнародне фінансування. Реалізація розроблених проєктів буде відбуватися у громаді до кінця року.

Нам дуже потрібні будуть активні громадяни громади, які хотіли б долучитися як до розробки, так і до реалізації вже профінансованих проєктів. Якщо ви хотіли б внести свій вклад у відновлення Чорнобаївської громади, будь ласка, зв'яжіться з нами. Напишіть нам на пошту office@fundunion.org

Нагадаємо, що наприкінці 2023 - початку 2024 рр Фонд «Об’єднання» у співпраці з військовими адміністраціями Станіславської, Білозерської та Чорнобаївської громад проводив збір ідей щодо бажаних ініціатив у сфері відновлення серед населення, яке виїхало, і яке залишається у зазначених громадах. Ідеї збиралися у два етапи: онлайн та офлайн. Мешканці громад окрім загальної мети ідеї, могли вказати також сферу, до якої належить їхня ідея, хто вигодоотримувач від реалізації такої ідеї, хто має долучитися до її реалізації, де ідея має бути реалізована, а також хто має фінансувати її. Всі, хто хотів би долучитися безпосередньо до реалізації ідеї, мали змогу вказати у якому форматі вони готові долучитися та залишити контакти для подальшого зв’язку. Було зібрано майже 600 ідей. Саме їх і оцінювала конкурсна комісія останні 2 тижні.